Jobb inom boende

Visste du att Lisebergs har det största utbudet av campingplatser i Göteborg? Förutom Lisebergsbyn och Lisebergs camping Askim Strand finns också möjligheten att jobba på Hotell Liseberg Heden – vårt personliga hotell mitt i centrum.

Stugor och camping

På anläggningarna Lisebergsbyn och Lisebergs camping Askim Strand erbjuder vi boende- och konferensmöjligheter för alla smaker och prislägen. Utbudet spänner från stugor, vandrarhem, B&B och konferenslokaler till camping, i centralt läge eller vid havet. Kännetecknande är anläggningarnas säkerhet och fräschhet samt personalens service och bemötande.

Bovärd

Bovärdar utför reparationer både inom- och utomhus, målar, klipper gräs, vattnar och ser till att det är rent och fräscht på anläggningarna.

Camping- och frukostvärd

Som camping- och frukostvärd arbetar du på boendeanläggningarna Lisebergsbyn och Lisebergs camping Askim Strand. Du arbetar med att städa Bed & Breakfast, stugor, vandrarhem samt allmänna utrymmen som servicehus och kontor. Du ingår i en arbetsgrupp i vilken de olika städmomenten delas upp för att få variation och ombyte.

Noggrannhet och ansvarskänsla är egenskaper vi efterfrågar! Det är även viktigt att du tar egna initiativ, likväl som att du kan arbeta i grupp. Arbetet är fritt under ansvar och det kan upplevas som fysiskt tungt, vilket innebär att du bör vara i god form och klara av lyft och lite tyngre kroppsarbete.

Arbetspassen som frukostvärd sker på vår boendeanläggning Lisebergsbyn. Arbetet består av förberedning och framdukning av frukost samt att se till så att faten fylls på och att allt är fräscht. Detta kräver att man som person är ordentlig och noggrann, självständig och stresstålig med servicekänsla.

Som camping- och frukostvärd krävs körkort B. Du arbetar såväl tidig morgon som sen kväll.

Nattvärd/ordningsvakt

Nattvärdar och ordningsvakter ansvarar för ordningen och servicen på våra boendeanläggningar nattetid. I tjänsten ingår även vissa receptionsuppgifter. För nattvärdar och ordningsvakter krävs en ålder på minst 25 år, ett gott omdöme och ett serviceinriktat sätt.

För ordningsvakter krävs även ett ordningsvaktsförordnande.

Receptionist

Som receptionist på Lisebergsbyn eller Lisebergs camping Askim Strand är det du som först möter våra gäster och är vårt ansikte utåt. Du tar hand om våra gästers vistelse på anläggningen hela vägen från bokning till utcheckning, och ser till att våra gäster får en så minnesvärd och härlig upplevelse som möjligt. Du hanterar ett stort antal bokningar via telefon och mail, hjälper våra gäster vid in- och utcheckning samt bistår med en hel del turistinformation. Du ansvarar för en egen växelkassa och hanterar även försäljning från vårt butikssortiment.

Du kommer att ha ett mycket stort antal gästkontakter där det personliga bemötandet är avgörande. Arbetet innebär även flera back office-uppgifter, så ett sinne för struktur och ordning och reda är nödvändigt. En stor del av arbetet innebär att förmedla information om Göteborg – kännedom om staden och dess sevärdheter är meriterande.

Arbetsuppgifterna är omväxlande och ibland mycket krävande, vilket ställer stora krav på stresstålighet, flexibilitet och konflikthantering, men också initiativtagande och laganda. Du kommer att trivas hos oss om du gillar att ge högklassig service, tycker om att lösa problem och är en mästare på att ta snabba beslut i ett högt arbetstempo.

Du arbetar såväl tidiga morgnar som sena kvällar samt helger i ett varierande schema. Du måste kunna tala och skriva svenska obehindrat, och då en stor del av våra gäster kommer från utlandet sker kommunikationen i tal och skrift även på engelska. Kan du tala fler språk är detta mycket meriterande. Då transporter mellan anläggningarna förekommer krävs B-körkort.

Städ - och frukostvärd

Som städ- och frukostvärd arbetar du på boendeanläggningarna Lisebergsbyn och Lisebergs camping Askim Strand. Här ingår du i ett team som värdesätter laganda och kreativitet. Du arbetar med att städa såväl Bed & Breakfast och stugor, allmänna utrymmen och kontor men också med beställningar och uppackning. Det är stor variation i såväl arbetsuppgifter som personalstyrka och samarbetar mycket med våra andra avdelningar. Att tillsammans skapa en trivsam atmosfär och glada gäster är vårt mål.

Noggrannhet och ansvarskänsla är egenskaper vi efterfrågar eftersom du kommer få arbeta fritt under ansvar med alla olika arbetsuppgifter. Arbetet är förlagt såväl tidig morgon som sen kväll. Lisebergsbyn är öppen året om därför finns även möjlighet att söka heltidsarbete från april. Lisebergs camping Askim Strand är öppen varje dag mellan 26 april till 26 augusti (men varierar säsong till säsong). Vi arbetar hela året med den dagliga driften men det finns också ständigt pågående arbete med förbättringar.

Som frukostvärd på Lisebergsbyn är du gästens första kontakt på dagen– vilket betyder att du genom ditt välkomnande är bland de första positiva intrycken våra gäster får av Liseberg. Du arbetar med förberedning och framdukning av frukost alla veckans dagar och det är stort fokus på mötet med våra gäster och att vi håller en hög kvalitet. Egenskaper som serviceminded, noggrannhet och självständighet är viktiga samt att vi uppskattar medarbetare som trivs med att arbeta i högt tempo.

Som städ- och frukostvärd är det krav att ha B-körkort.

Hotell Liseberg Heden

Hotell Liseberg Heden ligger i centrala Göteborg nära Svenska Mässan, Avenyn och Liseberg. Det personliga hotellet är byggt kring tre vackra innergårdar med 179 rum fördelade på två våningar. Vi erbjuder moderna och praktiskt inredda rum, flexibla konferensmöjligheter och en restaurang som varje dag serverar ekologiska matupplevelser.

Fastighetsmedarbetare

På hotellets fastighetsavdelning ansvarar du för inre och yttre fastighetsservice och trädgård. Vi söker dig som har ett personligt driv, hög ansvarskänsla samt en förmåga att agera på eget initiativ och se var serviceinsatser behövs. Arbetet har tidvis högt tempo och tunga lyft kan förekomma samt höga höjder.

Som person uppskattas det om du är en god kamrat med en stor vilja att ställa upp för dina arbetskollegor såväl som hotellgäster. Arbetstiderna är förlagda mellan 07:00-16:00 eller 09:00-18:00 både vardagar och helger.

Frukostmedarbetare

På hotellets frukostavdelning dukar du upp frukost och ser till att allt är påfyllt samt ansvarar för gästens trivsel. Efter frukosten städar du och dina kollegor matsalen. Arbetet är både självständigt och i grupp. Vi söker dig som är stresstålig, har god fysik och har en förmåga att ta egna initiativ.

Som person är du en god kamrat med en stor vilja som ställer upp för dina kollegor och hotellets gäster.

Städmedarbetare

På Hotell Liseberg Hedens städavdelning ansvarar du som medarbetare för att hotellets alla områden är rena och fräscha. I dina arbetsuppgifter ingår främst städning av hotellrum, men även lokalvård av allmänna ytor och konferensavdelningen kan förekomma.

Som person är du noggrann, självgående och uppmärksam på detaljer. Vidare har du en god fysik, trivs med att arbeta självständigt samt har förmågan att agera på eget initiativ.

Receptionist

I receptionen på Hotell Liseberg Heden är du som receptionist ansiktet utåt gentemot gäst. Du tar hand om in- och utcheckningar, svarar på frågor och hanterar gästens önskemål samt skapar en familjär och trevlig känsla vid gästkontakt. Bokningar, kassahantering och avstämningar är andra arbetsuppgifter som förekommer.

Vi söker dig som har erfarenhet från receptionsarbete på hotell och vana att bemöta gäster efter deras unika behov. Du pratar och skriver engelska obehindrat, andra språkkunskaper är uppskattat. Vi använder bokningssystemet Opera vilket betyder att det är meriterade om du har erfarenhet av detta.

Som person är du lösningsorienterad, självständig och ansvarsfull samt har förmågan att hantera stress och tempoväxlingar.