Jobba i Lisebergsparken

Med åk- och upplevelseattraktioner, hundratals blommor, spunnet socker, shopping, scenunderhållning samt spänning vid spel och lyckohjul erbjuder Lisebergsparken något för alla. Upplevelser värda att längta till!

  Sök jobb PÅ LISEBERG 

Attraktionsförare  |  Attraktionsförare i Kaninlandet  |  Butiksbiträde  |  Gastar  |  Kaniner  |  Entrévärdar/Kassörer  |  Kläderiarbetare  |  Lagerarbetare  |  Lyckohjulsbiträde  |  Spelbiträde  |  Parkvårdare  |  Teknikmedarebetare – Tvätt  |  Teknikmedarbetare – Mekaniska  |  Trädgårdsmedarbetare  |  Glass, Café och Fast food


Attraktionsförare

Som attraktionsförare är du en helt avgörande del av våra gästers åkupplevelse. Du välkomnar gästen, tar emot biljetter, hjälper gästen till rätta och kör åkturen. Mötet med gästen ska alltid präglas av omtanke, omsorg och kvalitet. Därför söker vi dig som alltid är strukturerad och gästfokuserad men också är generös och trivs med att bjuda på dig själv. Du skall inte vara rädd för att stå i centrum. Du kan improvisera och är villig att göra det lilla extra för att gästens upplevelse ska bli något som ni båda kommer minnas med glädje.

Den andra delen av ditt arbete är att ansvara för säkerheten vid attraktionerna, för både dig själv, dina kollegor och gästerna. Detta gör du ofta i ett högt tempo med gästerna tätt inpå dig. Därför behöver du vara stresstålig, noggrann och initiativrik.

Arbetsdagen varvas med att arbeta ensam och i ett arbetslag och du möter många olika typer av gäster. Därför vill vi att du kan anpassa ditt bemötande efter olika gästers behov samt att du känner dig bekväm med att arbeta ensam likväl som i grupp. Arbetet kan vara fysiskt krävande emellanåt och vissa arbetsuppgifter kan ske på högre höjd, vilket gör att vi förutsätter att du har god fysik och inte är höjdrädd.

Vi strävar efter en bra blandning av medarbetare på Affärsområde Attraktion och ser därför gärna sökande i alla åldrar. Har du rätt personlighet och en positiv inställning så kan vi erbjuda ett av Lisebergs mest utmanande, spännande och omväxlande jobb! Till toppen


Attraktionsförare i Kaninlandet

Som attraktionsförare i Kaninlandet ser du till att våra gäster får en total åkupplevelse – du är en stor del av denna upplevelse! Att du tycker om att agera, bjuda på dig själv, inte är rädd för att stå i centrum, improvisera och har ”glimten i ögat” är en självklarhet. Lika självklart är att du älskar barn och inte är rädd att ge dem en upplevelse utöver det vanliga. Du tar emot biljetter, hjälper gästen tillrätta, är en del av den berättelse som vi har om våra kaniner i Kaninlandet samt kör åkturen.

Du arbetar i ett högt tempo med gästerna tätt inpå dig. Under arbetsdagen roterar du mellan olika attraktioner. Du arbetar ibland ensam på våra minsta attraktioner och ibland är ni två. Därför ser vi gärna att du är både är självgående och kan arbeta ensam, men också att du trivs med att arbeta i grupp.

Din viktigaste arbetsuppgift, tillsammans med att du vill vara med om upplevelsen Kaninlandet, är att ansvara för säkerheten vid attraktionerna, både för dig själv, dina kollegor och gäster. Därför söker vi dig som är stresstålig, uppmärksam, noggrann, barnkär, snäll, omtänksam, handlingskraftig och har god fysik.

Ett trevligt bemötande och en förmåga att snabbt "läsa gästen" är andra egenskaper vi värdesätter högt. Mötet med gästen ska alltid präglas av omtanke, omsorg och kvalitet.

Vi strävar efter en bra blandning av medarbetare på affärsområde Attraktion Kaninlandet och ser därför gärna sökande i alla åldrar. Har du rätt personlighet och en positiv inställning kan vi erbjuda ett av Lisebergs utmanande, spännande och omväxlande jobb. Till toppen


Butiksbiträde

Som butiksbiträde arbetar du i någon av Lisebergs butiker eller flyttbara enheter där din främsta arbetsuppgift är att arbeta med försäljning av allt från souvenirer och godis till foton tagna i våra åkattraktioner. Dina arbetsuppgifter kommer även att innefatta uppackning, kassaarbete/kassaräkning, städning och skyltning.

Arbetet är ofta ganska fysiskt krävande då du står och går större delen av ditt arbetspass samt att du även lyfter och bär mycket. Har du erfarenhet från butiksarbete är det ett plus. Driftighet och en känsla för försäljning och service värdesätts, likaså är språkkunskaper meriterande. Till toppen


Gastar

Som gast roar, skrämmer och underhåller du våra gäster på Spökhotellet Gasten och Spökbaren. Du ska ha intresse och mod för att agera. Att arbeta i mörker och med ett högt tempo är vår vardag.

Du ansvarar för smink, kläder och självklart säkerheten i spökhuset. Därför söker vi dig som är stabil och handlingskraftig, både fysiskt och mentalt, och som har förmågan att skapa glädje i en arbetsgrupp och glädje genom skräckfyllda upplevelser för våra gäster. Att arbeta som gast kräver också en hög servicekänsla och ett stort tålamod. Till toppen


Kaniner

Som aktör på Parkunderhållning har du ständig gästkontakt och parken är din scen. Vi ansvarar även för Sminket där vi gör ansiktsmålningar och sätter flätor i håret.

Du kommer att växla mellan att agera som Lisebergskanin och kaninens bästa kompis. Arbetet som aktör är fantastiskt roligt men tufft, både fysiskt och mentalt.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av att agera, men som "barnens favorit" behöver du ha mycket energi, vara ansvarsfull och kunna ta egna initiativ. Till toppen


Entrevärdar/kassörer

Som medarbetare på avdelningen Entré och Biljett är du gästens första intryck av Lisebergsbesöket. I våra entré- och biljettkassor säljer du en upplevelse. Vårt motto är ”rätt produkt till rätt gäst” vilket innebär att vi guidar gästerna i köpet av entré- och åkprodukter.

Att arbeta som kassör kräver hög servicekänsla, att du är välkomnande samt sprider glädje inför gästernas dag hos oss. Många gäster kommer till entrén med höga förväntningar och det är vår uppgift att överträffa dessa!

Vi är också värdar i nöjesparken, med uppgift att välkomna gäster som redan har biljetter, dirigera köer och svara på frågor. I och med digitaliseringen gör många gäster köpet innan besöket och då finns våra värdar där för att ta emot dessa gäster. Det ställer krav på att vara framåt, uppsökande och serviceinriktad.

På Entré och Biljett har du ansvar för en egen växelkassa, vilket innebär att du behöver vara noggrann, ansvarsfull och ha lätt för att räkna pengar.

På vår avdelning arbetar vi ofta två och två, både som värdar och i kassan, vilket gör att vi söker dig som har lätt för att samarbeta med olika typer av personer. Arbetet hos oss är socialt, både med gäster och kollegor. Tempot är ofta högt i början av dagen och sedan lugnare när gästerna väl har kommit in i nöjesparken.

För att trivas med arbetet hos oss ser vi gärna att du tycker om att prata! Att du gillar högt tempo och att du har en positiv och glad utstrålning som du kan föra vidare till våra förväntansfulla gäster. Till toppen


Kläderiarbetare

Som medarbetare på Lisebergs kläderi har du hand om alla arbetskläder och ser till att medarbetarna i parken och på våra boenden är hela och rena, samt att rätt person får rätt kläder.

Du är en del av en relativt liten arbetsgrupp, men däremot möter du de flesta av parkens anställda och brinner för att ge järnet i detta möte. Vårt mål på Kläderiet är att alla våra besökare ska lämna lokalen med ett leende på läpparna! Utöver arbetskläderna hanterar du personalkort, namnbrickor och skåpsnycklar, samt ser till att Lisebergs gemensamhetslokaler, såsom omklädningsrum och fikautrymmen, iordningställs. På Kläderiet har vi även hand om företagets post, förbruknings- och kontorsmaterial samt de gemensamma kaffemaskinerna.

Stundtals kan arbetstempot på Kläderiet vara högt. Det kan även vara fysiskt ansträngande då du går och står i princip under hela din arbetsdag. För att trivas på Kläderiet är du självgående, social och besitter en dos tålamod. Till toppen


Lagerarbetare

Som lagerbetare fyller du på vinster och varor i spel, lyckohjul och butiker, eller arbetar med varumottagning och varudistribution till Lisebergs restauranger.

Du arbetar ofta i grupp, vilket kräver att du är flexibel och öppen för att samarbeta. I arbetsuppgifterna förekommer både tunga lyft och högt tempo, vilket innebär att du bör ha god fysik, är stresstålig och serviceinriktad.

Du behöver ha körkort för personbil och vara morgonpigg. Har du även truckkort är detta ett plus, men inget krav. Till toppen


Lyckohjulsbiträde

Din främsta uppgift som lyckohjulsbiträde är att ge våra gäster en fantastisk spelupplevelse vare sig de vinner eller förlorar. Du behöver ha glimten i ögat, förstå att du finns här för gästens skull och vi ser gärna att du har stor förståelse för vad god service innebär. Du behöver vara flexibel och kunna anpassa servicen till varje enskild gäst.

Med ditt goda humör välkomnar du våra gäster, växlar kontanter samt delar ut och fyller på med nya vinster. Detta gör du tillsammans med dina kollegor som ett arbetslag. Det krävs god kommunikativ förmåga och att du är samarbetsvillig. Här hjälps alla åt och vi hjälper alltid varandra att bli bättre med både tips och idéer.

Vi ser gärna att du är positiv, energisk, ansvarsfull och noggrann. God fysik är ett måste då vi står och går under hela arbetspasset – för din egen skull är det också bra om du inte har problem med hörseln, då det är många ljud runt omkring dig när du arbetar.

På Lyckohjul kan du förvänta dig att få vänner för livet i en unik arbetsmiljö. Ta vara på den här chansen och ha roligt ihop med såväl kollegor som gäster! Till toppen


Spelbiträde

Som spelbiträde arbetar du i våra 5-kampspel. Du möter tävlingssugna gäster som är här för att spela med kollegor, vänner och familj.

Din främsta uppgift är att se till att våra gäster får en bra spelupplevelse oavsett om de vinner eller inte. Våra gäster är oerhört värdefulla för oss och det är viktigt att du tar dig tid för att varje gäst ska känna sig speciell och sedd av dig, trots högt tryck. Du behöver ha glimten i ögat, förstå att du finns här för gästens skull och vi ser gärna att du har stor förståelse för vad god service innebär. Du behöver vara flexibel och kunna anpassa servicen till varje enskild gäst.

Med ditt goda humör välkomnar du våra gäster, växlar kontanter samt delar ut och fyller på med nya vinster. Detta gör du tillsammans med dina kollegor som ett arbetslag. Det krävs god kommunikativ förmåga och att du är samarbetsvillig. Här hjälps alla åt och vi hjälper alltid varandra att bli bättre med både tips och idéer.

Vi ser gärna att du är positiv, energisk, ansvarsfull och noggrann. God fysik är ett måste då vi står och går under hela arbetspasset – för din egen skull är det också bra om du inte har problem med hörseln, då det är många ljud runt omkring dig när du arbetar.

På Spel kan du förvänta dig att få vänner för livet i en unik arbetsmiljö. Ta vara på den här chansen och ha roligt ihop med såväl kollegor som gäster! Till toppen


Parkvårdare

Som Parkvårdare ansvarar du för att ge våra gäster får en ren och fräsch nöjespark att njuta av. Arbetet innebär mycket gästkontakt då du ständigt är synlig och därigenom tillgänglig för frågor, tips och idéer.

Som parkvårdare kan du, utöver de ordinarie arbetsuppgifterna, få rycka ut och ta hand om bortsprungna barn, hjälpa till med att dirigera köer eller visa våra gäster vägen till närmsta toalett. Till toppen


Teknikmedarbetare - Tvätt

Att jobba i tvättgruppen på Liseberg innebär att du håller våra attraktioner i toppskick med allt från trasor till högtryckstvätt. Som teknikmedarbetare i tvättgruppen gäller det att du inte är höjdrädd och gillar att ta i då vissa arbetsuppgifter sker på såväl hög höjd som ovan och under jord i våra attraktionsområden. B-körkort är ett krav för att jobba i tvättgruppen. Till toppen


Teknikmedarbetare - Mekaniska

Som teknikmedarbetare inom det mekaniska ser du till att attraktionerna underhålls. Detta görs med kontroller, smörjning av attraktioner samt reparationsarbeten. På mekaniska avdelningen ska du inte ha några problem att jobba på höga höjder då detta förekommer. Ingen utbildning krävs utan vi utbildar dig på plats. Till toppen

Trädgårdsmedarbetare

Som trädgårdsmedarbetare arbetar du bland annat med plantering av blommor, buskar och träd. I arbetet ingår även trädgårdsskötsel såsom ogräsrensning, vattning, beskärning samt putsning av rosor och sommarblommor.

Du har trädgårdsutbildning eller längre erfarenhet av trädgårdsskötsel. Här söker vi dig som är kreativ och noggrann i ditt arbete, är uppmärksam och har god kommunikationsförmåga. B-körkort är ett krav. Till toppen


Glass-, café- och Park Food-medarbetare

På Park Food arbetar vi i ett högt tempo men vi hinner alltid ha roligt tillsammans. Vi håller en mycket hög servicenivå för att skapa de bästa upplevelserna för våra gäster.

Som medarbetare på affärsområde Park Food arbetar du på en eller flera av våra enheter som bland annat säljer glass, popcorn, spunnet socker, korv, baguetter, hamburgare, plättar och våfflor.

Park Food har ett tydligt fokus på produkter, service och renlighet. Vi ska överträffa våra gästers förväntningar genom att visa hög servicenivå i kassan, tillreda våra produkter med god omsorg samt alltid ha städat och ordning på arbetsplatsen.

Det är högt tempo, vilket kräver att du är flexibel och uthållig i ditt sätt att arbeta. Du arbetar oftast i grupp, men ensamarbete förekommer till viss del. Du är positiv, glad, serviceinriktad och har lätt för att bemöta gästen på ett trevligt sätt. 

Ingen tidigare erfarenhet krävs. Till toppen

Lediga jobb

Här hittar du våra lediga tjänster just nu. Har du redan sökt ett jobb och vill hantera din ansökan? Klicka här för att logga in.

 

Intresseanmälan


LOGGA IN FÖR ATT HANTERA DIN ANSÖKAN

Prenumerera på lediga tjänster hos Liseberg

2022_Sverige.png

Liseberg är en av Sveriges bästa arbetsplatser! Great Place to Work utvärderar organisationer för att mäta kvalitén på arbetsplatsen och vi är stolta över att ha korats till Sveriges tionde bästa arbetsplats.