Stora Scenen

Bad Religion

Det legendariska punkbandet Bad Religion som hållit fanan högt ända sedan 1979 gästar i sommar Liseberg för en kväll fylld med låtar som inte stryker någon medhårs. Bandets konserter är kända för sin massiva intensitet och kärlek till publiken. Den 15 juli spelar Bad Religion på Stora Scenen.

Bra att veta

Bad Religion

Gruppen gör under året en av sin längre Europaturnéer på många år och den 15 juli kommer de till Göteborg med målet att få svenskarna att sjunga med i klassiska punkepos som ”Against the Grain”, ”Generator” och ”Recipe For Hate”.

– Bad Religion är den amerikanska punkens verkliga portalgestalter som funnits med mig under alla mina år inom musikvärlden, och därför känns det lite extra speciellt att få hit dem till oss för en klassisk punkkväll, säger Johan Gummeson, områdeschef Liveunderhållning Liseberg.
 
Bad Religions låtar är kända för sin intellektuella höjd och sin grundmurade samhällskritik. Greg Graffin och Brett Gurewitz som skriver de flesta av bandets texter arbetar med en komplex vokabulär som ger låtarna en exakthet och intellektuell höjd som sällan återfinns i genren.

Gruppen släppte sin första självbetitlade platta ”Bad Religion” redan 1981 och därefter har de släppt över 25 skivor som på ett helt eget sätt beskrivit samhällets utveckling. Bandet har med sitt säregna sound och sin grundmurade samhällskritik genom historien lyckats återuppfinna sig själva och hålla sig relevanta oavsett politiska strömningar.

Den 15 juli kl 20 uppträder Bad Religion på Stora Scenen.

Här ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.