Lisebergsteatern

Sissela Kyle - ”Min föreställning om mamma”

  • 14-23 nov
  • Pris 490 kr
  • Ca 80 min, ingen paus
  • Ingen åldersgräns med föreställningen rekommenderas från 16 år
  • Hitta till Lisebergsteatern

Sissela Kyle har i flera år gått med idén om att hennes mammas tid på jorden skulle passa i scenversion. Nu blir det av med nya “Min föreställning om mamma”.

Bra att veta

Sissela Kyle - ”Min föreställning om mamma”

Sissela Kyle har i flera år gått med idén om att hennes mammas tid på jorden skulle passa i scenversion. Nu blir det av med nya “Min föreställning om mamma”.

Gunhild Kyle föddes 1921, samma år som Sveriges kvinnor blev myndiga och fick rösträtt. Hennes liv var på många sätt typiskt för en kvinna av sin tid. Flicka under andra världskriget, den första i sin familj att ta studenten på fyrtiotalet, utbildade och gifte sig på femtiotalet, skötte hemmet och heltidsarbetade på sextiotalet och skilde sig på sjuttiotalet. Som många andra kvinnor i Sverige. Men Gunhild var även en pionjär med sin forskning om kvinnors villkor, vilket gjorde henne till Nordens första professor i kvinnohistoria.

 

– Gunhild Kyle var en briljant, rolig, dyster och rasande arg människa. Jag vill berätta om hennes kamp och gärning, om hennes ångest och glöd. Jag vill berätta om hur det var när hon blev gammal och blind och i behov av hjälp och hur hon förde en kamp för sin värdighet, att fortsätta vara en människa att räkna med ändå till slutet. Det vill jag berätta om, säger Sissela.

 

– Tidigare har jag funderat och skojat om döden och listor i mina shower. Nu är det dags att se tiden genom mammas ögon, som ibland också råkar vara mina. Vad hände? Hur blev det? Varför? Jag kommer att vara både rolig och allvarlig. Som mamma, säger Sissela.

 

 

Föreställningens längd ca 80 minuter utan paus.

Ingen åldersgräns men showen rekommenderas från 16 år.

 

Hemsida: www.sisselakyle.se

 

 

Producent: Cecilia Stenborg, CS Nöje  

 

 

Här ligger Lisebergsteatern

Du hittar Lisebergsteatern här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.