Följ med på en vindlande resa genom hundra år av glädje tillsammans!

Lisebergstornets stora foajé förvandlas till en resa i tid och rum, där Lisebergs 100-åriga historia berättas i text, bild och film. Och inte minst genom kuriosa och föremål från våra gömmor. Se mängder av oförglömliga bilder från våra scener, attraktioner och restauranger. Och låt Tomas von Brömssen guida dig genom vår historia på filmduken.

Upptäck vår hundraåriga historia

Mycket har hänt under våra första hundra år. Gör ett besök i Lisebergstornet och upplev Lisebergs spännande historia genom bilder, föremål, film, kuriosa och berättelser.

Följ med längs utställningens tidslinje och ta del av historier om klassiska attraktioner, händelser, dansbanor och artister. Här finns mängder med rarireter och spännande kuriosa som väcker minnen hos så väl gammal som ung. Se en av gamla Bergbanans vagnar och ett urval av tjusiga bilar från svunna tiders attraktioner. Och ta en titt på dräkterna som var föregångare till Lisebergskaninen. Du kanske till och med minns Lisebergsbjörnen? 

Utställningen pågår till och med 7 januari.

Lisebergs jubileumsbok

Glädje tillsammans sedan 1923.  

Liseberg är Göteborgs hjärta och stolthet, Sveriges mest populära resmål och en av de bästa nöjesparkerna i världen. I år fyller vi 100 år och det firas bland annat med en fantastisk jubileumsbok - fylld från pärm till pärm med bilder och spännande berättelser från starten 1923 och fram till idag. Boken belönades under 2023 med Publishingpriset. 

Boken finns att köpa i samband med utställningen och i bokhandeln. En perfekt julklapp!

Hundra år av underhållning 

Albert Einstein, Édith Piaf, Jimi Hendrix, Rolling Stones och Sonya Hedenbratt. Många är kändisarna som synts på Lisebergs scener.

 Scenunderhållning har alltid legat oss varmt om hjärtat. Oavsett om det är revyer, trollkarlar, teater, dans eller världsartister så som Abba, Elton John och Zara Larsson. Till jubileumsutställningen har vi plockat fram massor av godbitar i form av biljetter, programblad, kontrakt och  handavtryck.

Lisepedia

– Lisebergs historiska uppslagsverk

Vill du veta mer om Lisebergs 100-åriga historia? Här hittar du information om i stort sett allt som hänt i parken sedan den öppnade i samband med Jubileumsutställningen 1923.

  Lisepedia