Tomtebyn-logga.png

Varmt välkommen in i den gladaste byn du kan tänka dig helt byggd på dina innersta önskningar. En by fylld av fnitter, fnatter och fantastiskt mycket roliga saker att upptäcka. Magiska dörrar, busiga rim, klingande bjällror och nissar så snabba att snön yr. Och om du har tur stöter du på några av dem genom äventyr som tar dig med genom såväl dörrar som tunnlar, över broar och rakt in i självaste Tomtefars hus – och nissarnas livliga verkstad. En sak är säkert: det blir julkul!

Välkommen till Tomtebyn

Stora torget i Tomtebyn

Alla dagar bär mot jul! Och när julen väl infaller, är det i själva verket startskottet för en ny förväntansfull nedräkning till nästa och nästa och nästa. 

På Stora torget hittar du en stor adventskalender - full med överraskningar med allt från sång och dans till dagens bus och spontan lek. Här kan du också ta en mumsig, julig fika och besöka i butiken som älskar julpynt! 

Nisseäventyret

Hos oss står julen alltid för dörrarna

Har du koll på dina julrim? Nissarna har för (o)vana att göra lite som de vill, med det mesta. Ingenting undgår deras lekfulla hyss, inte ens ett julrim, som ju kan låta lite hur som helst.

Med hjälp av karta och inte kompass utan klistermärken, hittar du vägen runt om i Tomtebyn. Och i slutet väntar en nisse på att få träffa just dig. Kom och var med, du också! 

Karta till äventyret köper du av närmsta nisse, i Nissestugan eller i någon av Lisebergsparkens alla butiker. Lycka till!

Nisseäventyret - så här gör du!

Nissestugan

Sagostund och föreställning

Nu kan du stilla nyfikenheten en smula, när du får chans att vara med om en magisk nisseskola – långt från allt du någonsin trott att en skola lär ut.