Halloween på Liseberg

Allt om Halloween på Liseberg – premiär 7 oktober

Den 7 oktober slår Liseberg upp grindarna för årets Halloweensäsong. Det blir Halloweenaktiviteter för både våghalsiga och hariga, stora och små. Under 20 dagar byter nöjesparken skepnad och besökarna möts av höstlöv, fågelskrämmor och pumpor. Det kommer finnas ett begränsat antal platser per dag och biljetterna släpps på liseberg.se den 13 september.

Publicerad:

Den 7 oktober slår Liseberg upp grindarna för årets Halloweensäsong. Det blir Halloweenaktiviteter för både våghalsiga och hariga, stora och små. Under 20 dagar byter nöjesparken skepnad och besökarna möts av höstlöv, fågelskrämmor och pumpor. Det kommer finnas ett begränsat antal platser per dag och biljetterna släpps på liseberg.se den 13 september.


Sedan 2015 har Liseberg haft Halloweenöppet och säsongen har stadigt växt i både utbud och besökarantal. Fem skräckhus, två skräckområden, 33 åkattraktioner, 300 aktörer, 100 ton pumpor samt bus och godis för alla barn. Det är vad som väntar besökarna den 7 oktober när nöjesparken svidar om till höstskrud och årets Halloweensäsong tar sin början. I år väntar hela tre skräcknyheter och hela parken verkar bli som besatt. Precis som tidigare år väljer besökaren själv vilken nivå av skräck man vill ta del av.

– Vi skapar alltid upplevelser både för familjen som vill uppleva en mysig höstdag tillsammans och för de som vill utmana sina värsta rädslor. I år har vi ny kaninföreställning, aktiviteter i Kaninlandet och har dessutom ett fantastiskt familjeområde i Luna Park. Det blir dessutom hela tre skräcknyheter, men exakt vad de är håller vi på lite till…, säger Lotta Carlsbogård, chef Säsonger & Events.

Halloweensäsongen öppnar den 7 oktober och håller öppet fram till 6 november. Det finns ett begränsat antal platser per dag. Dagliga öppettider publiceras på liseberg.se, där man också hittar tillgängliga biljetter. Biljettsläpp sker tisdag 13 september.

Försäljningen av Stora och Lilla Guldpasset har varit pausad sedan i juni. Ett mindre antal Guldpass släpps upp till försäljning i Lisebergsappen redan den 12 september. Det finns ingen plan på att släppa fler under resten av året.

Årets alla skräcknyheter släpps under vecka 38.

För mer information, kontakta:
Mårten Westlund, tf. marknadschef på 073-5716521 eller [email protected]

Halloweensäsongen i korthet:

Öppetdagar: 7–9, 14–16, 21–23, 27–31 oktober samt 1–6 november. Totalt 20 dagar.

Entré: 125–175 kr beroende på dag. Barn under 110 cm går in gratis.

Allt-i-Ett (entré + Stora Åkpasset): 395–595 kr beroende på dag.

Lilla Allt-i-Ett (entré + Lilla Åkpasset), under 110 cm: 245–345 kr beroende på dag

Lilla Allt-i-Ett (entré + Lilla Åkpasset), över 110 cm: 335–495 kr beroende på dag.

Öppna attraktioner: 33

100 ton ton pumpor, (ca 25 000 st). Odlade i Halland som blir biogas efter säsongens slut.

Barnvänliga områden: Kaninlandet, Stigen och Luna Park.

Skräckhus: Korthuset, Zombie, Skogen, Vinden och en skrämmande nyhet.

Skräckområden: Cirkus Bisarr och ett nytt oroande område.

Antal skräckaktörer: ca 300 st.

Tematiserade områden:

Norra entrén, södra entrén och huvudgatan
En höststorm har dragit in över Liseberg, med fallna träd, höstlöv, höbalar, fågelskrämmor, pumpor samt en och annan gravplats.

Kaninlandet
Här råder bus och godis! Men i kaninen Bergs trädgårdsskjul har något allt gått snett. Såklart är det kaninernas kompis Måns Tråk som ligger bakom slajm-invasionen som nått hela vägen in i Morotsresan. I Kaninlandet hittar du den nya föreställningen på Kaninscenen och Godismysteriet – en godisjakt med Bubs.

Kvarteret Storgatan
Här är det gatufestival med färgglada lampor och vimplar. I bodarna kan du köpa allt från popcorn och godis till souvenirer och utklädnader.

Stigen
Stora svampar har vuxit upp i stigen upp till Luna Park, knytten har vaknar till liv och tittar du riktigt noga kan du få syn på en och annan liten dörr som leder till vem vet vart.

Skräckområden:

Cirkus Bisarr
I Hamnområdet har ett underligt cirkussällskap flyttat in där underliga showartister och elaka clowner huserar. Ta del av den skruvade repertoaren, men kom ihåg att de tar underhållning på blodigt allvar.

Nytt område
Området Distrikt Z ersätts i år av ett nytt område. Mer information kommer v. 38.

Skräckhus

Zombie
Zombies har invaderat ett kontor på Liseberg. Fönstret krossas och innanför börjar kampen om överlevnad.

Vinden
Bakom den igenbommade vindsdörren har tiden stått stilla. I nästan hundra år har barnen som ingen längre saknar varit inlåsta. När dörren öppnas, och du kliver in, är de ute efter hämnd.

Korthuset
Mordiska clowner har flyttat in på spökhotellet Gasten och ställt till med en blodig konstutställning. Dra ett kort, kanske är det du som är konstverket.

Skogen

I utomhus-skräckhuset Skogen tas du med på en vandring fylld av mörker, ond natur och otäcka varelser.

Nyhet!
The Experiment ersätts i år av ett nytt skräckhus. Mer information kommer v. 38.

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.