Stora Scenen

Amon Amarth

Det svenska death metal-bandet Amon Amarth gör i sommar en efterlängtad entré på Stora Scenen. Det blir en kväll fylld av melodiska riff, growlsång och texter om vikingakrigare och gudars vrede som inget metal-fan vill missa. Den 31 augusti gör de debut på Stora Scenen.

Bra att veta

Amon Amarth

Bandet bildades 1992 i Tumba, och har sedan dess byggt upp ett välförtjänt rykte som ett storslaget liveband. Med sina episka texter inspirerade av nordisk mytologi och monsterhits som ”Twilight Of The Thunder God” och ”Guardians Of Asgaard” har de nått stor internationell framgång med oerhört hängivna fans. Idag har de över 1 miljon lyssnare i månaden på Spotify, och har därmed etablerat sig som en av de mest bländande stjärnorna på metal-himlen.

- Amon Amarth bjuder alltid på spektakulära shower och har en självklar plats inom genren. Vi är stolta över att för första gången få presentera dem på Lisebergs Stora Scen, säger Johan Gummesson, områdeschef Liveunderhållning Liseberg. 

Med 12 inspelade studioalbum i ryggen och bland annat en Grammisnominering 2023 för årets hårdrock/metal, är det inte så konstigt att de headlinat flera musikfestivaler både internationellt och på hemmaplan. 

 Den 31 augusti spelar Amon Amarth på Stora Scenen på Liseberg.

Här ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.