Stora Scenen

Hooja

Musikduon Hooja har sedan debuten 2021 tagit hela Sverige med (snö)storm, och i sommar kommer det hyllade fenomenet från Norrbotten äntligen till Liseberg. Det blir en fest med dans, skotermasker och ett sound de själva kallar för ”skogsdisco”. Håll i pälsmössan, för den 13 juni tar Hooja över Stora Scenen!

Bra att veta

Hooja

Duon har på kort tid blivit en av Sveriges mest hypade artister, och succésamarbetet består av Hooja och producenten DJ Mårdhund som tillsammans slog igenom med singeln ”Donkey Kong” 2021. Sedan dess har monsterhits som ”Banan Melon Kiwi & Citron” och ”LIVET PÅ EN PINNE” toppat listorna och fått människor i både storstad och glesbygd att dansa loss till svängiga beats och texter om livet i norr.

Bara ett år efter deras första konsert sommaren 2022 hade Hooja otroliga 230 miljoner streams och hela 14 låtar på Spotifys topp 50-lista, vilket har resulterat i utsålda turnéer och publikhav på tiotusentals personer. Hooja prisades även som årets artist på P3 Guldgalan 2023, och nominerades samma år till årets nykomling på Grammisgalan. Nu är de högaktuella med nya singeln ”MAYDAY (fjällräddningspatrullen)”.

-   Hooja är en vansinnigt rivig akt, det kommer bli en riktigt rolig fest som man inte vill missa, säger Johan Gummesson, områdeschef Liveunderhållning Liseberg.

Den 13 juni gör Hooja debut på Liseberg, och tar med sig skogsdiscot till Stora Scenen.

Här ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.