Stora Scenen

Newkid

Svenska pop- och R&B-sensationen Newkid gör i sommar debut på Stora Scenen för att bjuda på storslagen musik och en kväll fylld av både känsloväckande texter och medryckande beats. Den 8 juni uppträder han på Stora Scenen.

Bra att veta

Newkid

Uddevallasonen debuterade 2011 med hitlåtar som ”Jag gråter bara i regnet”, ”Baby?” och ”Turbulens”, och har sedan dess släppt flera framgångsrika singlar som både berört och engagerat lyssnare. Efter fyra album, två Grammisnomineringar, en P3-Guld nominering och flera samarbeten med artister som Molly Sandén och Estraden kan man lugnt säga att Newkid tagit sin självklara plats inom den svenskspråkiga musikvärlden.

– Newkid är en publikfavorit med stor talang, och vi är mycket glada över att välkomna honom till Liseberg i sommar, säger Johan Gummesson, områdeschef Liveunderhållning Liseberg.

Newkid slog igenom ordentligt för den breda publiken 2020 i tv-programmet Så mycket bättre. Där sjöng han en version av Helen Sjöholms ”Du måste finnas”, som i dagsläget har över 45 miljoner streams på Spotify, och som hyllats av både fans och musikrecensenter.  

Newkids senaste album ”Vi” släpptes i början av 2022 och gick direkt till toppen av de svenska albumlistorna, där den förblev i fem veckor. Ett nytt album är planerat till 2024, där den första singeln planeras att släppas redan i vår.

Den 8 juni kommer Newkid till Liseberg för att inta Stora Scenen.

Här ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.