Stora Scenen

Timbuktu

I sommar väntar ett kärt återseende när en av Sveriges största hiphopartister genom tiderna kliver upp på Stora Scenen – Timbuktu. Senast var han på plats 2019, och i sommar är han tillbaka för att sätta hela Liseberg i gungning. Håll i er, för den 7 augusti spelar han på Stora Scenen.

Bra att veta

Timbuktu

Sedan debuten 1996 har Jason ”Timbuktu” Diakité etablerat sig som en inflytelserik politisk artist och en av Sveriges mest populära akter. Han har tilldelats mängder med Guld- och Platinaskivor och släppt ett tiotal album med musik influerad av folkmusik, amerikansk blues och musik från Västafrika och Jamaica.  

Det började tidigt prisregna över Timbuktu, bland annat har han åtta Grammispriser och fem P3 Guld-utmärkelser i ryggen. Han har även vunnit hjärtan som programledare för radio- och tv-program som Musikhjälpen, P3 Hiphop och Jasons Spellista.

Timbuktus katalog är full av färgsprakande låtar som ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö”, ”Det löser sig” och ”Resten av ditt liv” – kända för att liva upp vilken fest som helst. Men hans musik når fler dimensioner än så, något som blev tydligt redan 2011 när han fick ta del av Nordiska rådets språkpris. För sina insatser mot rasism och främlingsfientlighet har han även tilldelats 5i12-priset och Martin Luther King-priset.

Till Liseberg har Timbuktu med sig den fenomenala trion Esther Kirabo, Julimar Santos och DJ Large, och tillsammans kommer de ta oss tillbaka till hiphopens rötter med skivspelare och mikrofoner.

– Jag säger bara varmt välkommen tillbaka! Det kommer att bli legendariskt – som det alltid blir med Timbuktu, säger Johan Gummesson, områdeschef Liveunderhållning Liseberg.

Den 7 augusti uppträder Timbuktu på Stora Scenen.

Här ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.