Stora Scenen

Veronica Maggio

SLUTSÅLT!

I sommar står en av Sveriges absolut största stjärnor på Lisebergs Stora Scen – Veronica Maggio. Flera år har gått sedan hennes senaste konsert i Lisebergsparken 2017, och i augusti återvänder livedrottningen äntligen till Liseberg för att bjuda på en kväll fylld av musikmagi. Den 23 augusti spelar hon på Stora Scenen.

Bra att veta

Veronica Maggio

2022 slog Veronica Maggio rekord på Spotify då hon nådde otroliga 1 miljard låtlyssningar, vilket gör henne till den första någonsin att uppnå detta med en helt svensk låtkatalog. Kanske är det inte så konstigt, med tanke på att hennes tidlösa dunderhit ”Jag kommer” sålt platina sju gånger om, och lyser som en supernova med över 100 miljoner streams på egen hand.

-  Det ska bli riktigt kul att se henne tillbaka på Stora Scenen igen. Veronica har alltid varit en av Sveriges stoltheter och nu kliver hon upp på scen som en av våra största stjärnor, säger Johan Gummesson, områdeschef Liveunderhållning Liseberg.

Hon debuterade 2006 med albumet ”Vatten och bröd” och har sedan dess blivit en av Sveriges mest framgångsrika popartister. Hennes musik och låtskrivande har kritikerrosats sedan starten och belönats med i princip alla pris som går att vinna, och under P3-Guldgalan 2024 belönades hon tvåfaldigt, bland annat med det prestigefyllda priset ”P3 Ikon”.

Med sju släppta studioalbum och flera lyckade artistsamarbeten med bland annat Miriam Bryant, Håkan Hellström och Petter har Veronica Maggio erövrat våra hjärtan, och gång på gång höjts till skyarna av både journalister och fans. Hennes otaliga ikoniska hits som Satan i gatan, Sergels torg och Under någon ny har format musiksverige, och hennes unika sound och ärliga texter har gjort henne till en av Sveriges mest framgångsrika artister.

Den 23 augusti gör Veronica Maggio ett efterlängtat återvändande och intar Stora Scenen på Liseberg.

Här ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.