Syntolkning och hörselstöd

Har du nedsatt syn eller hörsel? Varje säsong syn- och teckenspråksgestaltas ett antal musik- och teaterföreställningar på Liseberg. Servicehundar i arbete är välkomna till parken.

Syn- och teckentolkning

För öka tillgängligheten på underhållning för dig som har nedsatt syn så samarbetar Liseberg med Syntolkning Nu. En syntolk berättar då vad som händer på och runt scenen via mikrofon och hörsnäcka. Vill du veta mer om syntolkning och hur det fungerar kan du läsa mer på Allt om syntolkning.se

Mer information om vilka föreställningar som syn- och teckentolkas finns under respektive evenemang. För övriga frågor kontakta Gästservice mitt i parken på 031-7330 375 eller [email protected].

Hörselslingor

Vi strävar efter att våra scener ska vara tillgängliga för alla. Lisebergsteatern och Rondo har alla hörselslingor installerade. Läs mer om hörslingor under respektive evenemang.

Servicehundar

Om du är behov av en servicehund är de självklart välkomna till parken, men bara om de är i arbete. Andra djur får stanna hemma. Servicehundar i arbete är välkomna till Liseberg. Vid evenemang med sittande publik vid Stora Scenen är ett antal platser i ytterkant, längst fram vid scenen reserverade för funktionshindrade med servicehund. Här får hundarna lite mer utrymme och det finns tillgång till vatten och skugga.