Grupp- och skolresor

Liseberg är Nordens största nöjespark och ett perfekt resmål för skol- eller studieresan. Här kan du läsa mer om lärorika upplevelser och åkvänliga erbjudanden för hela gruppen.

På Liseberg finns härliga åk för alla smaker. Med Stora Åkpasset får ni åka så mycket ni orkar en hel dag i 38 attraktioner! Är ni minst 15 åkglada personer kan ni köpa Gruppkortet till förmånligt pris. Produkterna levereras hem till er i god tid innan er resa. Läs mer om våra grupperbjudanden.

Vill ni stanna över natten kan vi erbjuda såväl hotellrum som vandrarhem, stugor och Bed & Breakfast. Många föredrar att bo på vandrarhem i Lisebergsbyn.

Upplev hela Göteborg med klassen

Kanske vill ni passa på att uppleva mer av Göteborg, som att besöka vetenskapscentret Universeum och åka de klassiska Paddan-båtarna? Tillsammans med andra aktörer i stan kan vi erbjuda skolresepaket på 2-5 dagar med många olika aktiviteter. Läs mer och boka via skolresan.se

Liseberg som klassrum

Liseberg är inte bara en nöjespark utan även ett gigantiskt klassrum. Hit kan du som är lärare ta med dig eleverna för att lära sig mäta, observera, räkna och känna på naturvetenskapliga principer. Newtons lagar känns i hela kroppen och eleverna kommer att lära sig allt om G-krafter och derivater av bara farten! Historiekunskap får de genom att ta del av allt spännande som har inträffat på Liseberg sedan nöjesparken öppnade 1923.

Använd Liseberg som klassrum med hjälp av arbetsmaterialet:

Fysik för låg- och mellanstadium

Fysik för högstadium och gymnasium

Historia för mellanstadium, högstadium och gymnasium

Besök fysikdagen

Under Fysikdagen möter din klass andra klasser som undersöker fysik, matematik och teknik i Lisebergs attraktioner. Läs mer om Fysikdagen.

Studiebesök

I mån om tid och resurser tar vi emot studiebesök från yrkesutbildningar, företag och grupper som har anknytning till Lisebergs verksamhet. Vi tar även emot studiebesök från grupper som vill veta mer om Lisebergs historia. Övriga grupper och skolklasser har vi dessvärre inte möjlighet att ta emot. Vi välkomnar alla skolklasser att ladda ned våra arbetsmaterial och utforska Liseberg som klassrum på egen hand.